Од вечерас до понедељка ујутру, све затворено осим апотека, продавница и пумпи

На предлог медицинског дела, Кризни штаб је донео одлуку да за викенд све буде затворено, изузев прехрамбених објеката, апотека и бензинских пумпи. За викенд су суспендоване и све културне и спортске манифестације, осим оних чије отказивање не дозвољава систем такмичења, али без публике. Следеће недеље се наставља онлајн настава у средњим школама, на наставу од куће прелазе и старији разреди основних школа, од 5. до 8. разреда.

Медицински део кризног штаба, који се залаже да се мере продуже од 14 до 21 дан, оценио је епидемиолошку ситиацију у Србији као ванредну и прогнозирао даљи раст заразе, али не експонецијалном узлазном линијом. О даљим мерама одлучиваће се на седници Кризног штаба која би требало да се одржи у понедељак.

Председник Србије Александар Вучић завршава данас посету Уједињеним Арапским Емиратима и поподне путује у Бахреин. Он је први српски председник који ће боравити у званичној посети тој земљи. Главни град Манама, окићен је српским заставама. Вучић ће се сутра састати са Његовим величанством краљем Бахреина, Хамадом бин Иса ел Калифом. Биће потписан Меморандум о разумевању о сарадњи две земље. "Тамо нас чека много добрих ствари за нашу земљу", написао је Вучић на Инстаграму, захвалио  домаћинима у Емиратима на гостопримству, а сарадницима на добро обављеном послу.

Србија наставља реформе у процесу прикључивања Европској унији, како би се приближила европским стандардима и побољшала живот својих грађана, изјавила је премијерка Ана Брнабић. На онлајн скупу у организацији Економског форума у Тирани, председница влада је навела и да се тренутно ради на чвршћем повезивању унутар Западног Балкана. Комесар Уније за суседску политику и проширење Оливер Вархељи потврдио је европску перспективу региона, уз неопходност испуњавања преузетих обавеза.

Градоначелник Клокота Божидар Дејановић ухапшен је због сумње да је намештао гласове на изборима 14-ог фебруара, саопштило је Специјално тужилаштво Косова. Дејановићу је одређено задржавање до 48 сати. Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила хапшење Дејановића  и застрашивање и одмазду над запосленима у згради општине Клокот. Како је наведено, Дејановић је ухапшен без икаквог правног основа или ваљаних доказа, а непосредно након њега ухапшен је и Дејан Влајковић, директор одељења за Урбанизам општине Клокот. Канцеларија им је већ обезбедила правног заступника, а о поступању према њима обавестили су све релевантне међународне институције.

На данашњи дан, пре 18 година, у дворишту зграде Владе Србије убијен је некадашњи премијер Зоран Ђинђић. За његово убиство, на 40 година затвора, осуђен је официр Јединице за специјалне операције Звездан Јовановић, а за организовање убиства командант ЈСО Милорад Улемек. Премијерка Ана Брнабић и чланови Владе положили су венац на месту на ком је извршен атентат. Почаст убијеном премијеру одата је и у Алеји великана, на Новом гробљу у Београду, где су венце и цвеће положиле делегације Демократске и Нове странке.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи