Читај ми!

Истраживање "Мама, како си?" - мајчинство у Србији за време пандемије

Центар за маме, удружење грађанки и грађана који подржавају маме и залажу се за њихова права, недавно је спровео истраживање о утицају пандемије ковида на мајке како би се сазнала и анализирала њихова искуства током кризе. Један од резултата анкете урађене непосредно пред Међународни дан жена каже да 68,5% мама у Србији има осећај као да ће "пући" једном или више пута недељно, а тек око половине има коме да се обрати за емотивну или логистичку подршку када се тако осећа. О тим и осталим резултатима разговарамо са Јованом Ружичић, оснивачицом и директорком Центра за маме.

У светлу нада и туриста и туристичких агенција у нашој земљи после најава из Грчке и Турске да би се ове године ипак могло, под одређеним условима, путовати на те омиљене летње дестинације, наш саговорник биће директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије YUTA  Александар Сеничић.

А одговоре на питања како поједини адвокати зарађују огромне суме новца користећи „рупе" у Закону о приступу информацијама од јавног значаја , зашто су ветеринарске станице у унутрашњости Србије добиле позив да се јаве прекршајним судовима који је убрзо и повучен и да ли нове измене закона предвиђају одредбе које спречавају сличне врсте злоупотреба рећи ће нам Милан Мариновић, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У "Магазину на Првом" и данас о борби са короном - директока Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" Др Ивана Сташевић-Карличић говориће за наш програм о животу између најаве нових затварања и одлуке мањине, која угрожава већину, да се оглуше о поштовање већ добро познатих мера забране окупљања.

Представићемо и међународни дигитални конкурс за младе од 13 до 18 година "Мојих пет минута" који је покренула Средња школа "Архимед", као и Издавачку кућу "Komshe", специјализовану за објављивање бедекера.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи