Читај ми!

Лето обојено короном

Хоћемо ли летовати ове године? Каква је тренутно ситуација у Грчкој и колико је реално пилот-отварање државе најављено за почетак априла? Из Атине ће се јавити Мајда Шимунец, дугогодишњи дописник Радио Београда из те земље.

Стеван Ковачевић, оснивач и директор Кроса РТС, у нади да ће предстојеће лето бити боље од претходног, почео је припреме за овогодишње атлетско надметање младих у земљи и расејању. За сваки случај, камп деце из дијаспоре, уместо на лето, планира се за крај године, први пут у тридесетогодишњој историји Кроса.

Научници из земље и иностранства увелико се припремају за велики међународни скуп о наслеђу краља Милутина који ће, поводом 700 година од његове смрти, у октобру, бити одржан у Скопљу. Др Јасмина С.Ћирић, која је у Организационом одбору, већи део своје каријере посветила је истраживању српске културне баштине у Северној Македонији. Упознаће нас у каквом су стању српске цркве и манастири чији се настанак везује за време краља Милутина. Већину тих здања, упркос корони, обишла је током прошле године.

Избор музике: Снежана Станојевић.

Уредница емисије: Гордана Глигорић.

veceras.zajedno@rts.rs

Насловна страна: фото: С.Бабовић

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи