Читај ми!

Петогодишњи план Кине: успон и одговорност

Шта је предвиђено планом развоја Народне републике Кине до 2025. године? На који начин ће бити уређени односи према Хонгконгу и Тајвану?  Да ли јача ривалство Пекинга и Вашингтона у међународној арени?

У Пекингу је одржано годишње заседање такозване "две скупштине". Најмногољуднији парламент света Национални народни конгрес и  саветодавно тело Кинеска народна политичка консултативна конференција  расправљали су о смерницама развоја у предстојећих годину дана, као и о  дугорочнијем плану за наредних пет. Одређен је план раста БДП-а, са  тенденцијом да се Кина осамостали по питању високих технологија, уз  јачи заокрет ка очувању животне средине. Најављена је измена изборног  закона у Хонгконгу, а очекује се и оштрији став према статусу Тајвана.  Пекинг је спреман да побољша односе са Вашингтоном, али само у случају  узајамног поштовања.

О томе колико ће те одлуке утицати на развој Кине и читавог света, за  емисију У средишту пажње говори спољнополитички коментатор Борислав Коркоделовић.

Уредник и водитељ: Никола Денчић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи