Читај ми!

Расте број и новозаражених и вакцинисаних грађана

У многим земљама, па и у Србији, расте број новозаражених. Иако смо у врху вакциналне мапе и први у региону по броју вакцинисаних, Србија је према последњем епидемијском извештају прва у региону и по броју новозаражених. На лечењу је тренутно више од 4 хиљаде оболелих, па се проширују капацитети у ковид-болницама. У Крушевцу и Сремској Митровици се од данас на посебним пунктовима могу вакцинисати грађани старији од 60 година који се претходно нису пријавили преко портала Е-управе или путем телефона.

Седнице Кризног штаба која је, према речима неких од чланова требало да се одржи данас, неће бити. Још нема потврде када ће бити заказана. Из медицинског дела најављивали су да ће тражити увођење строжих противепидемијских мера.

У Скупштини Србије, у току је нова седница на чијем дневном реду су, поред осталог,  Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге и Предлог кандидата за избор
чланова Већа Агенције за спречавање корупције. Пре разматрања предложених закона, посланици су поставили питања Влади и државним институцијама.

Објављен је тендер за извођача радова за градњу гасне интерконекције Ниш-Димитровград. Радови би, према речима министарке рударства и енергетика Зоране Михајловић, требало да крену на лето и буду завршени за две године. Укупна вредност посла процењена је на 85,5 милиона евра. Новац обезбедјују Европска унија, држава и Србијагас.

Широм Белгије у току је велика полицијска операција против организованог криминала, саопштило је федерално тужилаштво. У акцији учествује 1200 полицајаца који су спровели око 200 претреса, углавном у региону Антверпена. Мета истражитеља су трговци дрогом и мрежа
међународних веза. А у Бриселу, Европски парламент укинуо је имунитет бившем каталонском лидеру Карлесу Пуђдемону и још двојици каталонских посланика. То би могло да отвори пут ка њиховом изручењу Шпанији која их терети за побуну.

Вечерас на нашем Првом телевизијском програму  почиње емитовање домаће хумористичке серије "Радио Милева". Ангажовано је више од стотину наших популарних глумаца. Серију је режирао Елмир Јукић.

Играју се две реванш утакмице осмине финала фудбалске Лиге шампиона.  Борусија дочекује Севиљу, док ће Јувентус играти са Портом. Оба меча почињу у 21 час.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Владимир Михајловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи