Читај ми!

На снази оштрије мере

Због погоршане епидемијске ситуације, овог викенда на снази су пооштрене мере.

Од данас у 12 часова до понедељка у 6 сати ујутру биће затворени сви угоститељски објекти, козметички и фризерски салони, дечије играонице, кладионице, теретане. Могу да раде само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе. На скијалиштима и у зимским центрима ниједан објекат неће бити отворен, осим хотелских ресторана, који могу услуживати само госте који имају пријављен боравак. Позоришта могу да раде до 21 сат, а заказани спортски догађаји одржаће се без присуства публике. Средњошколци од понедељка прелазе на онлајн наставу. Следећи састанак Кризног штаба биће одржан у уторак.

Председник Александар Вучић разговарао је са амбасадорком Кине Чен Бо о целокупној сарадњи две земље. У претходном периоду су, каже председник, направљени велики помаци па је у последњих 5 година Србија за 15 пута увећала извоз у Кину. Подсетио је да је синоћ стигло још пола милиона кинеских вакцина, те да је Србија пре годину дана, када је избила епидемија у нашој земљи, имала велику подршку Кине, која је допремила опрему, респираторе, али и људе који су направили две лабораторије. Вучић је додао да Србија очекује нове, велике инвестиције Кине, као и да су кинеске компаније заинтересоване за инвестирање у српску пољопривреду. Амбасадорка Чен Бо истакла је да се упркос утицају пандемије, сарадња две земље интензивно развија.

Седница Савета за националну безбедност одржаће се у 18 часова. Председник Александар Вучић је најавио да ће се разговарати о здравственој заштити у околностима пандемије вируса корона, о новим приликама на Косову и Метохији, региону, и свету. Једна од важних тема биће и борба против организованог криминала, рекао је председник Вучић. По завршетку састанка, биће одржана конференција за медије. Одлука о томе да ли ће јавности бити приказани снимци на којима се виде монструозни злочини криминалне групе Вељка Беливука биће донета на седници Савета за националну безбедност, додао је председник Србије.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи