Читај ми!

Кон: Тражићу затварање свих кафића и ресторана на најмање седам дана 

У дану за нама, регистровано је више од 4 хиљаде новозаражених, а исто толико је на болничком лечењу. Још није познато када ће поново заседати Кризни штаб, чији медицински део предлаже ванредно стање. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, каже да, упркос скоку броја новоинфицираних, не би волео да дође до затварања. Епидемиолог Предраг Кон је за ТВ Прва рекао да медицински део штаба неће одустати и да ће тражити затварање на минимум седам дана свих ресторана и кафића. Само тако можемо избећи сценарио из децембра када смо имали више од 8 хиљада оболелих. 

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак данас долази у дводневну посету Београду, током које ће разговарати и с председником Александром Вучићем. Лајчак долази из Приштине, где се састао с Аљбином Куртијем, Вјосом Османи и Авдулахом Хотијем. Лајчак је у Приштини изјавио да очекује окончање бриселског дијалога током мандата Куртија као премијера Косова и Османи као председнице.

Министар грађевинарства Томислав Момировић је на састанку са представницима Путева Србије и извођачима утврдио нову динамику радова на обилазници око Београда. Поручио је да се радови морају убрзати, како би у наредне две године била завршена комплетна обилазница до Бубањ Потока. Потребно је да се за два месеца заврше два тунела, од којих је један Липак, који је недавно посетио.

У Националном дому Михајла Пупина у Идвору протокол о наставку научно-технолошке сарадње између Србије и Америке потписали су амбасадор Сједињених држава у Србији Ентони Годфри и министар просвете Бранко Ружић. Документом се предвиђа наставак сарадње наших и америчких научника и академика у многим научним областима - технике, медицине, археологије, науке о клими и другим. Ружић и Годфри су истакли да без међународне сарадње у области науке нема ни великих научних достигнућа у свим областима и да су на Михајла Пупина и Николу Теслу поносни и Србија, али и Америка која им је омогућила да се школују и да постану светски научници који су задужили читав свет.

Драган Стојковић је од данас и званично нови селектор фудбалске репрезентације Србије. Стојковић је потписао уговор на три године, односно до краја квалификација за Европско првенство 2024. године.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара