Да ли смо близу увођења ванредног стања?

Због све лошије епидемијске ситуације у Србији, медицински део Кризног штаба тражи да се уведе ванредно стање и полицијски час. Члан Кризног штаба и епидемиолог Предраг Кон објаснио је за РТС да је предложено затварање свих објеката, осим апотека, прехрамбених радњи и пумпи за точење горива. Ванредно стање нема алтернативу, јер је здравствени систем "на ивици пуцања", навео је Кон.

„Предлог је да морају да се забране незаштићени контакти иначе ћемо пукнути к'о звечка и тек тада ће бити јасно шта то значи кад пукне здравствени систем", рекао је епидемиолог.

Председник Александар Вучић изјавио је како не мисли да је Србија близу ванредног стања, али је истакао да су лекари у праву и да сви морају да буду много дисциплинованији. Он је рекао да ће о наредним мерама одлучивати Влада, али да економија и људи морају да раде. Истакао је да се са владом разговара о изградњи још једне ковид болнице недалеко од Новог Сада. Вучић је подсетио да у петак долази нови контингент вакцина.

Србија је донирала Босни и Херцеговини 5 хиљада доза вакцине ,,Астра-Зенеке". Донацију је на сарајевском аеродрому члановима Председништва БиХ уручио председник Александар Вучић. Председник је истакао да је то, више од вакцина, питање поверења једних у друге. Поручио је како би у региону требало да се говори једним гласом, јер ће земље Западног Балкана онда бити снажније и брже ће напредовати.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је како је предложио да се филм "Дара из Јасеновца" нађе у програму за средње школе, уз сагласност родитеља. Ружић је за РТС рекао како је веома важно да наша деца уче о томе шта се догађало у српској историји. Према његовим речима, јавни је интерес да уџбенике из такозваних индентитетских предмета за основце и средњошколце поново издаје држава.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи