Читај ми!

Сутра нова испорука руских вакцина

Премијерка Ана Брнабић најавила је да се сутра очекује нова испорука од 40 хиљада доза руске вакцине "Спутњик Ве", а у понедељак и контингент од 9.800 доза Фајзерове вакцине. Поручила је да грађани могу да буду безбрижни и да се вакцине чувају и за ревакцинацију.

Сутра ће бити одржана седница Кризног штаба на којој ће бити анализирана актуелна епидемилошка ситуација, потвђено је у Влади Србије. Очекује се да ће се расправљати о вакцинацији, новом соју корона вируса, за који потврђено да је стигао у Србију, као и фудбалска утакмица Црвена звезда - Милано, која се игра 18-тог фебруара. На последњој седници Кризног штаба одлучено је да све епидемијске мере остану на снази до даљег.

Председник Александар Вучић најавио је даља улагања у Војску Србије и одбрамбени систем, као и значајно повећање примања за припаднике армије током ове године.

"Ове године следе велика повећања примања за војнике, подофицире и официре, уз 5 одсто повећања са почетка године, биће и додатних 10 одсто, укупно и до 17, 6 одсто", рекао је Вучић након састанка у дому Гарде на Топчидеру на коме су представљени резултати анализе стања функционалних и оперативних способности Војске Србије за 2020. годину.

Вучић је рекао да је на састанку са представницима војске разговарао и о увођењу обавезног служења војног рока и најавио да ће у наредним месецима бити отворена широка јавна расправа о томе.

"Разговараћемо пре доношења било какве одлуке, јер то има и своје добре и лоше стране", истакао је Вућић.

У општини Црна Трава и делу територије Нове Вароши проглашена је ванредна ситуација због обилних снежних падавина. У општини Нова Варош, где снег пада више од 30 сати, поједини сеоски путеви су потпуно завејани. Сметови су у појединим селима достигли висину од неколико метара, на терену је механизација. У општини Црна трава због снега који не престаје да пада од прексиноћ, без електричне енергије и телефонске везе остали су сви становници. Висина снежног покривача у самом месту је око 50 центиметара, а у селима су наноси виши од једног метра. Највећи проблем представља снажан ветар који очишћени снег враћа на путеве, па је посао путара узалудан, каже за РТС председник општине Црна Трава Славољуб Благојевић. Непроходни су сви путни правци, сем главног од Власотинца ка Црној Трави и не може се ни до једног села. Отежан је рад свих служби, посебно комуналних и здравствених.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво