Читај ми!

Халa 3 Београдског сајма - највећи пункт за вакцинацију у Србији

 Широм земље настављена је масовна вакцинација. Лекари упозоравају да  вакцинација није знак за опуштање. На вакцинацију у целој земљи данас  је позвано 25 хиљада људи који су се за имунизацију пријавили преко  еУправе или преко кол-центара, који од данас раде до 20 сати. За  вакцинацију се тако до сада пријавило готово 580 хиљада људи. На  Београдском сајму је отворена и Хала три за вакцинацију, где долазе и  грађани који имају заказано, али и они који немају, и у том случају се  дуже чека у редовима. На 13 пуктова на Новосадском сајму дневно се  вакцинише више од 3 хиљаде грађана.  

Здравствени радници на северу Косова и Метохије из система здравства  Владе Србије организовали су протестну шетњу у Косовској Митровици.  Незадовољни су акцијама упада инспектора и полиције у домове здравља.  Здравствени радници су косовском тужилаштву предали писмо којим траже да  се престане са неодговорним понашањем оних лица и институција који  лечење људи и превенцију заразе третирају као недозвољене, криминалне  радње.

У земљама региона бележи се пад броја новобоолелих. И даље је највише  новозаражених у Румунији више од хиљаду 500, у Мађарској упола мање,  затим у Словенији близу 300, Хрватској и Бугарској више од сто.

На састанку министара спољних послова Европске Уније, комесар за  проширење Оливер Вархељи нагласио је потребу да се брзо осигура  приступ земаља Западног Балкана вакцинама против Ковида 19. Челници  Уније су изјавили да ће земље Западног Балкана имати приоритетан  приступ подели вакцина које је Европска унија  набавила за своје  тржиште. До овог тренутка преко Е-У ковид система у земље региона није  стигла ниједна испорука вакцина. У Бриселу позивају на стрпљење и  наглашавају да ће Западни Балкан добити вакцине што је пре могуће.

Институционална заштита права жена у нашој земљи је на високом нивоу,  али то још увек није довољно, закључено је на конференцији Женске  парламентарне мреже под називом „Храброст је женског рода". Предлог  закона о родној равноправности приводи се крају, а у припреми је и  Стратегија посвећена истом циљу. Надлежни скрећу пажњу да живимо у  друштву које је и даље релативно затворено и оптерећено предрасудама и поручују да такво стање мора да постане прошлост.

Светислав Басара је добитник НИН-ове награде за роман "Контраендорфин", саопштио је жири. За 67-му Нинову награду конкурисало је укупно 212  дела.

Уметник Зоран Насковски добитник је ПОЛИТКИНЕ награде  за  мултимедијалну изложбу КРАЈЗИС- ОРНЕТ КОЛМЕН У БЕОГРАДУ, одржану крајем  октобра у Центру за културну деконтаминацију. Александра Јовановић је за  роман ЦРНА ПТИЦА добила награду ПОЛИТИКИНОГ ЗАБАВНИКА за најбољу књигу намењену младима.

Уредник и водитељ:  Мирослав Војводић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Владимир Михајловић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи