Читај ми!

Британски сој вируса корона регистрован и у Србији

Нови, британски сој вируса корона стигао је у Србију, објавио је председник Александар Вучић. Он је за Телевизију Прва рекао да је откривен код наше грађанке која је из Лондона допутовала у Београд. Вучић је навео да га то плаши због великог броја заражених у Великој Британији, али да за сада нема места паници, јер су изоловани сви контакти са којима је путница из Лондона била. Председник очекује да у току дана буде вакцинисано 50 хиљада људи, али упозорава да је јако тешко набавити нове вакцине. Како је навео, „данас је теже набавити вакцину, него нуклеарно оружје". Према Вучићевим речима, Србије је до сада обезбедила милион и 150 хиљада вакцина, али ниједну из ковакс програма. Најавио је да се за 10 дана очекује нови пакет помоћи привреди.

Настављена је вакцинација у Србији. Данас су на Београдском сајму, најпре вакцинисани запослени у установама социјалне заштите. Важно је да те установе буду безбедна средина јер је реч о колективном смештају где много особа може да буде заражено, рекла је за РТС министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић. До сада је, према њеним речима, вакцинисано око 10 одсто запослених. Одзив је велики, а негде вакцинација још није почела јер има заражених корисника, додала је министарка.

Све малолетне особе које су јуче ухапшене на неодобреном протесту у центру Москве у знак подршке ухапшеном опозиционом лидеру Алексеју Наваљном су пуштене и предате родитељима, потврдила је представница за дечја права Москве Олга Јарославскаја. Додала је да никоме од њих није била неопходна медицинска помоћ. Наводи се да је у Москви ухапшено око 70 малолетника. Током протеста широм Русије ухапшено је више од три и по хиљаде људи.

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је да вредност пројеката на којима се ради прелази стотине милиона евра, а самог железничког коридора Београд - Суботица више од два милона евра. Он је у емисији "Магазин недељом" Радио Београда 1 објаснио да је основни циљ инфраструктирних пројеката очување макроекономске стабилности и достигнутог економског развоја. Намера је да остваримо економски раст од 6 процената и будемо најбољи у Европи, а то се може постићи изградњом инфраструктуре и великим јавним инвестицијама, навео је Момировић за Радио Београд 1.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи