Читај ми!

Стари занати враћају се у моду

Стари занати постају све популарнији, као и производи који се њиховом применом добијају. То је прилика да се занатлије и уметници удруже и олакшају једни другима али и купцима пласман својих рукотворина. Овог јутра од Александре Младеновић чућете како је то урадило шабачко удружење Киша.

Уз велике температурне разлике дочекујемо викенд. Доктор Арсен Ристић ће нам рећи како оне утичу на наше здравље и о чему би требало да поведемо рачуна док трају нагле промене.

Подсећамо вас да вечерас почиње други круг наградне игре "Узми рачун и победи 2020", првим извлачењем од 17 часова и 55 минута на Радио телевизији Србије. О правилима и наградном фонду чућете од Ивана Радака из Наледа.

Овог јутра Немања Јаковљевић доноси нам пичу о покретању највећег туристичког кластера Подкопаоничке регије Стара Србија. Циљ је обједињавање туристичке понуде за тржишта Кине и Русије.

Причаћемо и о сату на цркви Светог Герхарда у Вршцу, који је симбол тачног времена у том граду. Иако је стар чак 157 година, сат и данас показује тачно време, уз минималне корекције - казаљке сата касне или журе неки минут, па их је потребно подесити ручно.

Весна Даниловић уредница специјализоване фотографске Галерије Артгет Културног центра Београда најављује почетак 20. сезоне. У години јубилеја програм чини по једна изложба коју конципирају и реализују уметнички директори и директорке у претходној деценији Галерије.

Од Данијеле Коцић чућете причу о Архиву из Лесковца који је по мишљењу многих међу најбољима у очувању српске баштине.

 

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво