Читај ми!

Како уверити неповерљиве да је вакцинација најкраћи пут до победе над ковидом

И у данашњем "Магазину на Првом" говорићемо о важности вакцинације против ковида, која - иако у нашој земљи траје већ три недеље, од прошле и интензивније - и даље не наилази на довољну подршку грађана и многе оставља у недоумици да ли треба да се вакцинишу. Са др Драгославом Поповићем, који је већ 30 година стручни консултант УНИЦЕФ-а за имунинизацију и председник Удружења за јавно здравље Србије, разговараћемо о томе зашто вакцина, посебно у ситуацији пандемије, нема алтернативу у постизању коначног циља, а то је здравље и безбедност свих, свуда на свету, да ли су сва цепива безбедна иако су направљена у рекордно кратком року (и да ли је тај рок заиста баш толико кратак) и зашто избор више вакцина, који нам се нуди, изазива додатно подозрење, уместо охрабрења.

Научни новинар и уредник портала naukakrozprice.rs Слободан Бубњевић представиће велику мађарску научницу Каталин Карико, доктора биохемијских наука, која већ деценијама живи и ради у САД, а која је још давно створила нову биомедицинску технологију базирану на примени такозване "информационе РНК", на основу које је направљена Фајзер-Бионтек вакцина против ковида. Зато већ данас многи др Каталин Курико зову женом која је спасила свет.

Ових дана поново смо, нажалост, сведоци трагичних последица бахате вожње по саобраћајницама у нашој земљи. Какви су нам закони у области безбедности саобраћаја? Шта је ефикасније: превентивне мере или строжије казне за изазиваче несрећа на домаћим путевима? О томе како стати на пут бахатим возачима разговараћемо са професором Саобраћајног факултета у Београду и експертом управо за област безбености у саобраћају Крстом Липовцем.

То су само неке од тема у данашњем "Магазину" у којем ће са вама бити Елизабета Арсеновић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво