Читај ми!

Кад празници испразне новчанике

Крај претходне године и почетак наредне време је када многи одмеравају на шта да потроше новац током празника. Често нам жеље и могућности нису усклађене, а то се нарочито осећа у породичним буџетима баш ових дана, половином јануара. Грађанима који су превише трошили током новогодишњих празника, стручњаци саветују да пронађу разлоге за своју финасијску неодговорност како би им се то више не би понављало. Како одговорно располагати личним финансијама, да ли је штедња лек за оне који немарно троше новац, и зашто је баш јануар добар месец за планирање личног финансијског плана до краја године?

Стотине кубика отпада поново плови реком Лим. Некада једна од најчистијих река у којој су се одрасли и деца купали, сада је плутајућа депонија. Набујали Лим донео је до бране смеће са севера Црне Горе, Бродарева и Пријепоља. Најгоре је што смо такве слике већ гледали! Ових дана наше ресорно министарство је најавило да ће хитно бити уклоњен отпад у Потпећком језеру. Да ли су овога пута озбиљно схваћена упозорења стручњака да ће Лим ускоро постати „мртва река", уколико се проблем трајно не реши?

Током новогодишњих празника повећан је број пријема у Клинику за психијатријске болести "Лаза Лазаревић". Стални стрес због короне такодје је допринео порасту броја људи којима је констатована анксиозност и депресивни поремећаји. Како лакше да пребродимо осећај усамљености у време празника? На који начин да сачувамо здрав разум и да ли исти савети с почетка пандемије могу важити и девет месеци након њеног избијања?


Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи