Читај ми!

Караван зимнице и облачинске вишњице

Ајвар, зимске салате, компоти, пекмези, сирупи, суво воће, сокови, мед, вино, ракија и многи други специјалитети - то је садржај још једног "Каравана зимнице" који овог викенда стиже на пијацу "Каленић" у Београду. Тај догађај љубитељи квалитене хране и пића и посетиоци пијаца дочекују увек са великим интересовањем и радошћу, а то ће свакако потврдити и наша саговорница Јелена Николић, ПР ЈКП "Градске пијаце" у Београду. А Центар за развој иновативних производа од облачинске вишње постоји тек нешто више од пола године, али како ради са великом приљежношћу, у Нову годину ушли са чак двадесетак нових производа насталих од те аутохтоне сорте вишње, јединственог укуса који на оптималан начин балансира сласт и киселост. Који су то производи, када ће се наћи у малопродајним објектима у нашој земљи и хоће ли бити пласирани и у иностранству - рећи ће нам Марија Томић, маркетинг менаджер центра.

Најавићемо Међународни попис птица водених станишта, који до 30. јануара организује и спороводи  Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, а у којем могу да учествују и допринесу сви који су заинтересовани.

А поводом Дана Републике Српске, наше колеге из Радија РС упознаће нас са програмом прославе у околностима које су условљене применом мера заштите против пандемије ковида 19.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара