Читај ми!

У Србији настављена вакцинација

У Србији је  настављена је имунизација на 110 пунктова широм земље.  До сада је вакцину против вируса корона примило више од 3.000 корисника у старачким домовима и око 4.000 здравствених радника, а план је да се до краја недеље вакцинише још око 3.000 људи. Тренд смањења броја оболелих од ковида у Србији постоји, али то не треба да нас завара, упозоравају медицински радници.

Европска унија купује додатних 300 милиона доза вакцина Фајзер и Бионтек. Нови сој вируса корона до сада је потврђен у 22 европске земље, кажу у Светској здравственој организацији. Грчка је продужила забрану уласка у земљу грађанима трећих држава до 21-ог фебруара.
Полицијски час током ноћи у Мађарској остаје на снази до 1. фебруар. У Украјини од данас до 24. јануара ново национално "закључавање", које подразумева затварање школа, ресторана и теретана, забавних центара и забрану окупљања.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је да су у Копненој зони безбедности највећи проблем наоружане и организоване криминалне банде шумокрадица, које са простора Косова упадају, и често пуцају на снаге безбедности Србије. Вулин је рекао да Кфор полицији
нимало не помаже јер сматра да то није његова одговорност. Он је за портал Косово онлајн објаснио да Међународна заједница мора да уложи много више напора и воље, а не да приморава Србију да сарадњом са косовском полицијом на мала врата призна косовску државност.

Тло у Хрватској не престаје да подрхтава већ дванаести дан. Током ноћи и јутрос било је више слабијих потреса. У Петрињи, Глини и Сиску и даље се утврђује штета, а све службе су на терену. У Петрињи је уништена или оштећена 681, у Сиску 891, а у Глини 1.171 кућа.  Судећи
према временској прогнози, становници погођеног подручја суочавају се с временским неприликама, падом температуре, кишом, суснежицом и снегом. Јутрос је у Сиску почело скидање торња са градске катедрале јер се услед земљотреса помакао 23 центиметра и прети да падне.

У Сједињеним Америчким Државама више од 100 конгресмена позвало је на уклањање председника Доналда Трампа са власти пошто су његове присталице упале у зграду Капитола. Потпредседник Мајк Пенс, противи се том захтеву. У међувремену, полицајац који је био у обезбеђењу зграде Конгреса преминуо је услед повреда задобијених  током немира. Он је пета
жртва нереда које су изазвале Трампове присталице.

Први тениски грен слем у сезони Аустралијан Оупен ове године ће се одржати без линијских судија, саопштили су организатори. Уместо њих ту улогу преузеће технологија. Аустралијан Оупен се игра од 8-ог до 21-ог фебруара.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Владимир Михајловић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи