Читај ми!

Црна Гора - сукоб владе и председника

Божићни дани по природи ствари позивају на обнављање хришћанских врлина: вере, наде и љубави. Истовремено, слави се мир на земљи и добра воља међу људима. Духовне и световне поруке архијереји цркве ове године шаљу у посебним околностима, које су обележене пандемијом, али и у ишчекивању Сабора, на коме ће бити изабран нови патријарх Српске православне цркве. О томе у Магазину разговарамо са професором др Јованом Јањићем, познаваоцем црквених питања и аутором више књига о патријарху Павлу.

У Црној Гори после промене власти и формирања нове владе, политичка транзиција не иде лако и по плану. Многобројни проблеми, опструкција старе државне адмистрације оличени су у сукобу председника Ђукановића са новом Кривокапићевом владом. Спорење је настављено и у првим данима нове године. О збивањима у Црној Гори говори историчар и аналитичар Томаш Дамјановић.

Џосеф Бајден је 46-ти председник Америке, потврдио је Конгрес. Тој одлуци претходио је протест Трампових присталица на Капитолу. Смену власти у САД коментарише Милан Крстић са Факултета политичких наука.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво