Читај ми!

Вакцинишу се и здравствени радници

Вакцинација здравствених радника, против вируса корона, почела је у Србији, а први су вакцину примили медицинари у Клиничком центру Србије. Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже да ће данас бити вакцинисано око 3.000 здравствених радника, а само у Београду око 1.200.

Много је мањи број људи који не желе да приме вакцину него што то изгледа на друштвеним мрежама, рекао је председник Александар Вучић. Навео је да  98 одсто користника домова за старе жели да је прими,осим оних који из здравствених разлога не могу да је добију. Вучић је рекао да ће и он примити цепиво, али што касније, да му се, како је нагласио не би замерило.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик пуштен је из болнице на кућно лечење. Додик је због корона вируса био 16 дана на болничком лечењу. Он је у Бањалуци одржао конференцију за медије, на којој је говорио о двонедељном лечењу и деветомесечној борби здравствених радника са корона вирусом.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је преузела одговорност рада Владе, која није набавила довољан број вакцина против вируса корона, због процеса набавке Европске Уније. Немачка влада ће, на сутрашњем састанку разматрати начине решавања насталог проблема. Из Кремља саопштавају да су руски председник Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел разговарали о заједничкој производњи вакцине против вируса корона и да је договорено да се сарадња по том питању пренесе на министарстава здравства двеју земља и друге специјализоване службе.

Виши суд у Нишу осудио је доживотном казном затвора Нинослава Јовановића познатијег као Малчански берберин због отмице и злостављања малолетне девојчице из Брзог Брода. Реч је о првостепеној пресуди.

У квалификацијама за Европско првенство наредне године, рукометаши Србије играће данас против Француске. Меч у Зрењанину почиње у 17 часова, а пренос је на Другом програму наше телевизије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Владимир Михајловић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара