Читај ми!

Шта знамо о коронавирусу?

Вирусолог и микробиолог из Специјалистичког ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер каже да коронавирус није респираторни већ системски вирус који се путем крви шири по целом организму, да маска није потпуна заштита али спречава да појединац који је носи удахне 95 одсто капљица вируса, и да тежина клиничке слике највише зависи од количине вируса који је особа унела у организам. У емисији говоримо о досада познатим карактеристикама овог вируса.

Обележава се Међународни дан особа са инвалидитетом са циљем да им се омогући једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву. Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају, а то су пре свега сиромаштво, висока стопа незапослености и искљученост из друштва. Упознаћемо се са активностима удружења Форум младих са инвалидитетом.

Колики је проценат људи који осећају промене времена и озбиљно реагују на скокове и падове температуре, притиска и влажности ваздуха? Који параметри највише утичу на погоршање стања код људи са хроничним болестима и да ли смо сви помало метеоропате. Говоримо о утицају времена на здравље људи, најчешћим тегобама и како их ублажити?

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара