Читај ми!

Државни врх Србије о односима са Црном Гором

Епидемијска ситуација у Србији тешка, нестабилна и врло неповољна, оценио је директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин, али да се,упркос томе, здравствени систем доста успешно бори и апеловао на све грађане да са симптомима, тегобама не иду на посао него да се обрате ковид амбулантама. Здравствени систем Србије спреман је да одговори најтежим изазовима у борби са корона вирусом, изјавио је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

У згради Председништва Србије биће одржан састанак председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и шефа дипломатије Николе Селаковића на коме ће бити размотрена најновија дешавања у односима са Црном Гором. На састанку који почиње у 18 часова биће речи и о другим спољнополитичким темама, а по завршетку састанка предвиђено је обраћање медијима. Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је јуче за „персону нон грата", после чега су уследиле реципрочне мере Министарства спољних послова Србије, које је амбасадору Црне Горе у Београду Тарзану Милошевићу дало 72 сата да напусти нашу земљу.

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је да жали због протеривања амбасадора Србије и додао да ће нова влада радити на "оздрављењу односа" са Србијом и промоцији добросуседске политике с Београдом. Епископ Јоаникије оценио је да је одлазећа власт Црне Горе имала "злу намеру да подигне тензије и продуби поделе у црногорском друштву, нарочито међу браћом Православне вере.

У општинама Северна Митровица и Подујево на Косову и Метохији одржавају се избори за градоначелнике. Према подацима Централне изборне комисије, у Северној Митровице до 11 часова гласало је 12,6 одсто бирача .У истом периоду у Подујеву је гласало 8,2 посто уписаних бирача. Речено је да изборни процес протиче нормално и без вецих неправилности. Биралишта су отворена до 19 часова.

Министар грађевинарства Томислав Момировић изјавио је после обиласка радова на обилазници око Београда код тунела Стражевица, да ће радови на тој деоници, од Остружнице до Ибарске магистрале, укључујући и петљу Петлово брдо, бити завршени до априла следеће године. Најављујући сутрашњу седницу Скупштине града Београда, заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да ће најважнија тачка дневног реда бити доношење плана детаљне регулације за комплекс нове аутобуске станице у Блоку 42 на Новом Београду.

У Београду је у 68 години преминуо басиста рок групе "Рибља чорба" Миросалав Миша Алексић. Наш познати музичар изгубио је битку са корона вирусом после лечења у Клиничко-болничком Центру "Бежанијска коса", где је био на респиратору.

У дербију 16-тог кола фудбалске Суперлиге, ТСЦ ће од 17 часова дочекати Партизан, док ће Црвена звезда од 19 сати играти против Рада. Претходно, у 15 часова на програму су мечеви: Чукарички - Напредак, Вождовац - Младост, Металац - Златибор и Нови Пазар - Бачка.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара