Читај ми!

Нова мера: Особа са симптомима инфекције, мора прво да се јави у ковид амбуланту

Сви грађани са симптомима виуса корона убудуће се прво јављају у ковид амбуланте, како би им се тамо урадила дијагностика а не у пријемно-тријажне центре. Они који не испоштују процедуру а нису витално угрожени, биће враћени у домове здравља, одлучено је на састанку министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница. Такође је договорена и прерасподела болесника како би се болнице у Београду растеретиле.

Министар здравља Златибор Лончар и извршни директор Конзорцијума "ГХ Холдинг" Грегор Јернејц потписали су уговор о изградњи и реконструкцији Клиничког центра Војводине. Радови ће обухватити реконструкцију и доградњу Б и Ц Ургентно дијагностичког центра површине више од 33 хиљаде квадратних метара. У склопу тог центра биће хируршки блок са 16 операционих сала, јединице интензивне, полуинтензивне неге и стационар са 348 кревета. Премијерка Ана Брнабић каже да су у току радови на Клиничком центру Србије у Београду, а да је изграђени Клинички центар у Нишу први објекат тог типа који је у потпуности завршен у нашој земљи. Најавила је тендер за изградњу Клиничког центра у Крагујевцу.

У свету је од вируса корона до сада заражено 61 и по милион људи, умрло је готово милион и по а излечено 42 и по милиона. У Европи упркос најстрожим мерама расте број оболелих. Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен најавила је да ће Унија добити око две милијарде доза вакцине против Ковида 19 и да ће моћи да се вакцинише 700 милиона људи, што обухвата и грађане земаља Западног Балкана. 

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић представио је  коначан предлог састава 42. Владе Црне Горе.За потпредседника је предложио је лидера Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића, за министра унутрашњих послова адвоката Сергеја Секуловића, а за министарку одбране Оливеру Ињац. Седница Парламента на којој ће Кривокапић представити програм и  састав владе, биће одржана 2. децембра.се изјаснити о предлогу састава нове Владе и њеном програму заказана је за 2-ги децембар. 

Премијером иранског филма, победника Берлинала, „Зло не постоји" редитеља Мохамеда Расулофа, данас почиње 26-ти Фестивал ауторског филма. Први пут у својој историји, трајаће чак 20 дана, све до 16-ог децембра. Филмови ће се приказивати у биоскопским дворанама уз поштовање епидемиолошких мера, али и онлајн, на филмској платформи мојофф.нет. 

У сасвим новом, виртуелном окружењу, Европска ноћ истраживача биће одржана вечерас широм континента, а тридесетак градова из целе Србије припремило је узбудљив програм који је већ сада у целости доступан на сајту ноцистразиваца.рс. Садашњи, али и будући заљубљеници у науку моћи ће да истраже и узбудљив лабораторијски свет. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

Продуцент Бојана Туфегџић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се