Читај ми!

Кон: Нове мере требало би да дају резултат за пар дана

Највише новозаражених је у Београду, у Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Стање са „ковидом-19” постаје све теже из дана у дан јер је вирус ушао у породице.  Ванредна ситуација је уведена у још три општине Поморавског округа - у Ћуприји, Свилајнцу и Рековцу. У Свилајнцу од данас ради и друга ковид амбуланта.Сутра на снагу ступају нове мере. За пар дана оне би требало да дају резултате, рекао је за РТС епидемиолог Предраг Кон. Поручио је да је важно да сви носе маске јер је, због великог броја асимптоматских случајева, немогуће знати ко је све заразан.

Због великог број заражених основци виших разреда и средње школе у Бору прелазе на онлајн наставу. Претхоно су и ђаци у Параћину прешли на онлајн наставу. Министар просвете изјавио је за РТС да се помиње идеја да се уједначе школски календари АП Војводине са остатком Србије у погледу распуста и да он траје од 21. децембра до 20. јануара, како би се покрили сви празници.

Председница Владе Ана Брнабић учествује на онлајн Београдском економском форуму. Она ће учествовати на панелу са европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархељијем на тему важности ЕУ интеграцаја у региону Западног Балкана. 

Заменику градоначелника Београда Горану Весићу, који је предводио делегацију Београда, забрањен је јутрос улазак на КиМ. Осуђујући одлуку Приштине да забрани заменику градоначелника Београда да уђе на КиМ, гр Канцеларија за Косово и Метохију наводи да је реч о најфлагрантнијем кршењу споразума којима се регулише слобода кретања. Весић је за Први програм Радио Београда рекао да одлуку власти у Приштини доживљава као одлуку против Београда, а не њега лично. "Они су врло јасно показали да за њих српска деца у Митровици не треба да имају игралиште, да не треба да имају парк и да избеглице које су они протерали из Приштине не треба да имају кров над главом."

Свечана прослава Дана Народног позоришта, 22. новембра, одложена је из епидемиолошких разлога. Ипак, вечерас у 20 часова ће стримингом преко Yоутубе канала нашег националног театра бити емитован преглед рада Народног позоришта у у претходних годину дана. Линк ће бити постављен на сајту и друштвеним мрежама позоришта, а термин свечане прославе биће накнадно објављен кад се за то стекну епидемиолошки услови.  

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Тина Амић и Ненад Селаковић.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи