Читај ми!

Лепе вести из Петнице - нове међународне награде, нови корак у будућност

У обиљу, нажалост сада већ дуго, тужних и тешких вести, чини се да се оне које континуирано стижу о успесима наших ђака и студената на разним такмичењима и у различитим областима науке додатно истичу и охрабрују. Последња у низу, стигла је са Међународног научног форума младих "Корак у будућност" недавно одржаног у Москви, на којем су награде освојиле две полазнице Истраживачке станице Петница - Јана Почуча из Београда у области биологије и Мина Црногорац из Крагујевца у области психологије. Представићемо вам их обе, а у разговору са програмским директором ИС Петница Николом Божићем позваћемо нове младе и талентоване да се пријаве на овогодишњи конкурс за учествовање у неком од многих програма те институције која већ готово 40 година континуирано ради са најдаровитојом децом.

Из Будимпеште је стигла и лепа спортска вест - репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је злато и сребро у дисциплини ваздушни пиштољ на Отвореном првенству Мађарске, о чему ћемо подробније говорити у нашој спортској рубрици.

У Јутарњем програму поћи ћемо и у сусрет 3. Belgrade Food Show-у, сајму висококвалитетне хране који ће, упркос околностима које организатору никако не иду на руку, бити одржан онлајн од 23. до 25. новембра и који ће, како кажу из Асоцијације за промоцију српске хране, окупити кључне институције и омогућити да се представе најбољи произвођачи из земље и региона и да се чују водећи експерти у тој области.

Пратимо и даље ситуацију у вези са борбом против вируса корона и да вам преносимо све најважније вести о томе.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи