Читај ми!

Ех, да је више жена у бизнису!

Многе земље свакодневно бележе рекорде у броју новозаражених коронавирусом. Мере потпуног закључавања понегде већ дају прве резултате, па се томе приклања све већи број држава. У првом делу емисије чућемо како се неке од земаља боре са ковидом.

Од осталих тема издвајамо:

Има ли места за жене у предузетништву? Нека светска истраживања упућују на велику корист коју су компаније имале  када су на управљачким позицијама биле жене. Показале су вештину при доношењу одлука, преговарању и чиниле пословање ефикаснијим. Томе противречи податак да их је у бизнису свега 30 одсто. О томе ћемо, поводом Светског дана жена у предузетништву,  разговарати са Горданом Ђурђевић из Удружења пословних жена Србије.

Једно друго истраживање позабавило се проблемом  жена старијих од 45 година. Оне су на тржишту рада дискриминисане по два основа: рода и година. Прве су на удару када се деле откази, а последње када је реч о запошљавању. Забрињава и податак  да оне које  у тим годинама нису запослене или добију отказ, посао и не траже. Више детаља  сазнаћемо од професорке економског факултета Јелене Жарковић, која је и један од аутора истраживања.

Јаја у продавницама у Србији више неће бити у фрижидерима. Многи су се запитали да ли је то безбедно и како да чувају јаја код куће. О новим прописима који су недавно ступили на снагу разговараћемо са професором Ветеринарског факултета, др Дејаном Крњајићем.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи