Читај ми!

Нова ограничења рада у борби против ковида

Влада Србије донела је одлуку да ограничи рад угоститељских објеката, кафића, ноћних клубова, ресторана, као и тржних центара, продавница, од 21 сат до пет сати ујутру, саопштила је премијерка Ана Брнабић. Од те мере изузете су апотеке, достава хране, пумпе за точење горива, и привреда која ради и трећу смену. Нове мере у борби против корона вируса ступају на снагу у утротак 17. новембра, и важиће 15 дана, до 1. децембра, када ће Влада поново одлучивати о мерама, додала је премијерка Брнабић. Она је истакла да Влада тренутно не размишља о забрани кретања. Навела је и да школе настављу да раде као до сада и да су деца најбезбеднија у школама.

Сви расположиви капацитети у Београду претворени су у ковид систем, јер је у главном граду најтежа ситуација, рекао је министар здравља Златибор Лончар. Најавио је да ће и бање Селтерс и Ковиљача прећи у ковид систем. Лончар је замолио грађане да се придржавају мера како би помогли здравственим радницима.

Његовој светости патријарху српском Иринеју, који се лечи од корона вируса, рано јутрос испољени су знаци погоршања хроничне срчане слабости, која је после мера лечења стабилизована, саопштила је Српска православна црква. Конзилијум лекара специјалиста континуирано прати здравствено стање српског патријарха, додаје се у саопштењу. Патријарх Иринеј од 4. новембра је у Војној болници Карабурма због инфекције ковидом 19.

Постављање билборда са амблемом УЧК на прилазу Грачаници је најотворенија претња безбедности Срба у централном делу Космета и провокација која указује на то да су Албанци у нашој јужној покрајини још далеко од прављења искреног отклона од злочина почињених у њихово име, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. Подсетио је да се неки од команданата такозване ОВК налазе пред судом управо због злочина почињених над Србима и другим неалбанцима, али и над својим сународницима који су били противници терористичких и злочиначких метода борбе за остварење политичких циљева.

У Босни и Херцеговини, осим у Граду Мостару, одржавају се локални избори. Право гласа има више од 3 милиона 280 хиљада бирача, који ће моћи да гласају до 19 часова на око 5800 бирачких места. Бирачко место у Амбасади БиХ у Београду отворено је на време. Регистрована су 53 гласача, према бирачком списку ЦИК-а.

Петнаест азијско-пацифичких земаља формирало је, уз подршку Кине, највећи светски трговински блок. У споразум нису укључене Сједињене Америчке Државе, пренео је Ројтерс. Споразум је потписан на маргинама онлајн самита АСЕАН на којем азијски лидери настоје да смање напетости у Јужнокинеском мору и одреде смернице економског опоравка у региону после пандемије корона вируса.

Почиње завршни тениски турнир у Лондону на којем учествују осморица најбољих у 2020 години. Са Новаком Ђоковићем у групи су Данил Медведев, Александер Зверев и Дијего Шварцман. У другој групи су Рафаел Надал, Доминик Тим, Стефанос Циципас и Андреј Рубљов. Наш тенисер има прилику да шести пут освоји завршни турнир, а последњи пут то му је пошло за руком 2015-те године.

Фудбалери Србије играју у Будимпешти против Мађарске у петом колу Лиге нација. Утакмица почиње у 20 часова и 45 минута.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се