Читај ми!

Лудвиг Хиршфелд: „Историја једног живота“

„Постоји само један облик бесмртности вредан трагања – људска доброта.“

Ово су речи Лудвига Хиршфелда, пољског имунолога, бактериолога и сероантрополога, који је у фебруару 1915. године напустио удобно место доцента при Катедри хигијене на универзитету у Цириху и дошао у Србију, да помогне у сузбијању епидемије тифуса, која је букнула по окончању Колубарске битке.

Хиршфелд је о своме сусрету са српским народом, и свему кроз шта је током три ратне године са нама прошао и за нас успео да уради, писао у књизи „Историја једног живота", која је пре скоро шездесет година преведена и објављена код нас, у педесет и петом колу чувене „плаве" библиотеке Српске књижевне задруге.

Вечерашња емисија „Код два бела голуба" је лепа прилика да вас упознамо макар са најважнијим деловима животне приче овог пољског лекара и научника, који је „сматрао да наука човека може учинити бољим".

Аутор: Вуле Журић.

Музички уредник: Александра Паладин.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара