Болнице се убрзано пуне

У Србији свакодневно расте број ковид пацијената, епидемијска ситуација и даље је нестабилна и лекари указују да се може очекивати даљи раст броја инфицираних. Зато се проширују капацитети за оболеле од ковида. Трећи пут, Клиничко-болнички центар "Звездара" је у ковид систему.

Министар здравља Златибор Лончар упозорио је да због великог броја пријема оболелих од ковида-19 у болнице прети опасност да се исцрпе капацитети здравственог система. Према његовим речима, у Београду има још око 300 места у болницама, што је довољно за наредна два дана, па је могуће да ће пацијенти којима је неопходна интензивна нега бити пребачени у друге градове. Лончар је рекао ће цео Клиничко-болнички центар „Др Драгиша Мишовић" од петка поново бити у ковид-систему, а два дана касније и КБЦ Земун.

У САД је у току пребројавање гласова после председничких избора. Све мања разлика између двојице кандидата, републиканца Доналда Трампа и демократе Џоа Бајдена, указује на напету завршницу. Бајден за сада има 225 гласова електорског колеџа, а Трамп 213, а оба кандидата најављују победу. Председник Америке ће бити онај који освоји 270 гласова електора. У обраћању у Белој Кући, председник Трамп је поново оптужио демократе да желе да промене изборну вољу народа. Најавио је да ће од Врховног суда тражити да се прекине бројање гласова. Џозеф Бајден је позвао своје присталице на стрпљење док се пребројавање гласова не заврши.

Председница Владе Ана Брнабић каже да прати детаљно председничке изборе у Америци и поручује да ће Србија наставити да се труди да даље јача односе са Сједињеним Америчким Државама који год кандидат буде победио. Упитана шта би реизбор Доналда Трампа значио за Србију, Брнабићева је на Телевизији "Прва" рекла да ми већ сада имамо добру комуникацију са Трамповим тимом, али да исто тако имамо добру сарадњу и са Бајденом.

После усвајања ребаланса буџета више од две хиљаде младих пољопривредника у Србији примиће бесповратну помоћ. Министар Бранислав Недимовић је рекао да се највише инсистира на сточарству, повртарству и воћарству. Најавио је да ће помоћ износити до милион и по динара.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара