Читај ми!

Данас сазнајемо састав будуће Владе Србије

Мандатарка за састав владе Ана Брнабић одржала је током преподнева консултације о саставу свог кабинета са представницима потенцијалних коалиционих партнера, лидерима коалиције Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија и Српског патриотског савеза. Још се не зна да ли ће Српска напредна странка имати коалиционог партнера у будућој влади и ко ће то бити, а све би требало да буде познато после седнице Председништва  СНС-а која је најављена за 17 сати. По завршетку седнице, председник Александар Вучић обратиће се јавности.

„Пријатељства су у политици ретка, али су заједништво и јединствено деловање кључни за добробит Србије, констатовао је председник Вучић, а објављено је на  Инстаграм профилу „Будућност Србије" уз фотографију сусрета са лидером ЕС-ПЕ-ЕС-а Ивицом Дачићем.  "Пред Србијом су тешки изазови. Свака политичка странка, али и сваки човек у нашој земљи има обавезу да помогне својој земљи", истакао је председник и поручио: "Само уједињена Србија биће снажнија и успешнија".

У Прокупљу је проглашена ванредна ситуација због значајног раста броја пацијената са респираторним тегобама, као и заражених Ковидом 19.  Лекари још једном подсећају да је могуће нагло погоршање епидемијске ситуације, уколико се не поштују препоручене мере. Нови подаци о броју заражених у нашој земљи, биће објављени око 15 часова.

У Босни и Херцеговини је још 20 особа преминуло, а 718 је новооболелих, највише од почетка пандемије. У Хрватској је регистровано још 890 новозаражених и осам смртних случајева. У тој земљи, од данас се обуставља или значајно редукује испорука лекова за 75 одсто болница,
јер веледрогерије нису у стању да подмирују обавезе према добављачима. У Словенији, 794-оро новооболелих, а од вечерас се уводи и полицијски час од 21 до шест сати ујутру. На снагу ступа и забрана окупљања више од шест особа.

Азербејџанско министарство одбране саопштило је да је Јерменија гранатирала области Татар и Агдам уз Нагорно-Карабах. У саопштењу се наводи да су борбе око Нагорно-Карабаха настављене протеклог дана и током ноћи, у три правца конфликтне зоне. Иако су раније постигле поразум о хуманитарном прекиду ватре, обе стране се међуосбно оптужују за кршење примирја.

Београд слави Дан ослобођења у Другом светском рату. 20-ог октобра пре 76 година завршена је војна операција која је окончала опсаду главног града дугу 1287 дана. Председник Александар Вучић положио је венац на споменик Незнаном јунаку на Авали.

Почиње нова сезона групне фазе фудбалске Лиге шампиона. Данас је на програму 8 мечева, а у дербију вечери Пари Сен Жермен дочекује Манчестер Јунајтед. Сусрет у Паризу почиње у 21 час.

У мечу 4. кола Еврокупа, кошаркаши Партизана гостују Бахчешехиру. Сусрет у Турској, почиње у 18 часова.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Тина Амић и Владимир Михајловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се