Читај ми!

Маске и на отвореном - за или против?

Иако је крајем прошле седмице било недоумица после заседања Кризног штаба Владе Србије за борбу са болешћу ковид 19, убрзо је ипак разјашњено: ношење маски на отвореном није обавезна мера, већ само препорука медицинског дела штаба. Снажна препорука. У ситуацији када и код нас благо, али ипак свакодневно, поново расте број заражених, у нашем "Питању јутра" понудићемо вам да ви изразите своје мишљење - треба ли ношење маски и на отвореном да буде обавезно. 

Репортер Јутарњег програма убрзо потом јавиће се и са платоа испред Београдске арене која од данас поново постаје привремена ковид болница, спремна да прихвати све лакше оболеле којима је ипак неопходна болничка нега.

У многим земљама света, већ пету годину на данашњи дан, биће обележен Светски дан биоетике, релативно младе научне дисциплине која, како гласи једна од дефиниција, проучава људско понашање у односу на живот, не само људски, већ свеколики. Многи вероватно и не знају да и код нас постоји Биоетичко друштво Србије, па ћемо више и о њему, али и о предмету саме науке сазнати од гошће Јутарњег програма, проф. Сандре Раденовић, потпредседнице друштва.

Најавићемо и 11. Међународни филмски фестивал особа са инвалидитетом БОСИФЕСТ у Београду, а говорићемо и о томе зашто поскупљују половни аутомобили, не само код нас, већ и у Европи.


Са вама - Елизабета Арсеновић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво