Читај ми!

Плава светлост и како заштитити вид од зрачења

Ултаљубичаста и плава светлост налазе се свуда око нас. Од сунчеве светлости до уређаја које свакодневно користимо, као што су смартфон, лаптоп, ЛЦД телевизор. Посебно су угрожена деца, јер велики део дана проводе управо користећи ове уређаје. Због тога долази до различитих проблема, као што су: замор ока, напрезање, свраб, замагаљени вид. Може доћи чак и до озбиљнијих оштећења ока у каснијем добу. Како се заштитити од плавог светла на адекватан начин? О томе ће нам говорити наша данашња гошћа Кристина Видаковић, оптичар-оптометриста.. 

Од почетка епидемије коронавируса, која нас је све ставила пред нове и непознате изазове, један од проблема који је евидентан је и повећан број СОС позива које упућују жене жртве насиља у породици. О томе разговарамо са Хајријом Рамадани, оснивачем удружења ХАЈР и Драганом Васовић, организатор хуманитарне модне ревије на којој ће се прикупљати средства за жртве породичног насиља.

Сви ми, а посебно старији људи често су у опасности да буду преварени због непознавања правних прописа. Зашто су важни добра припрема и опрез при потписивању Уговора о доживотном издржавању или Уговора о поклону некретнине, како не би дошло до злоупотребе питамо председницу Удружења пензионера Стари Град у Београду, Снежану Шантић. 

Каква је ситуација са коронавирусом у Америци где број заражених свакодневно прогресивно расте, рећи ће нам наш глумац Дејан Јелача, који годинама живи и ради у Њујорку. 

 

Уредник и водитељ Драгана Живојновић.

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи