Читај ми!

Ђоковић и Надал у финалу Ролан Гароса

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Шпанац Рафаел Надал састају се у финалу Ролан Гароса. Ђоковић ће се борити за 18. грен слем титулу, другу у Паризу, а Шпанац за укупно 20, и рекордну 13. на Ролан Гаросу. Новак и Рафа 56. пут ће се наћи на супротним странама мреже, а најбољи тенисер данашњице води са 29:26 у победама. Последњи окршај у Паризу Ђоковић и Надал имали су 3. јуна 2015, када је у четвртфиналу српски ас победио са 7:5, 6:3, 6:1. Пренос меча је на Првом програму наше телевизије, од 15 часова.

Због раста броја новооболелих, појачана је контрола поштовања епидемиолошких мера и примена казни које иду и до 500 хиљада динара. Члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да је трећи талас епидемије у току и да то потврђује повећање броја оболелих, као и да се мора урадити све да се у великим колективима не рашири инфекција. Тиодоровић је за РТС рекао да га забрињава то што се на сплавовима и у неким кафићима организују журке, а ту долази до повећаног заражавања младих. Указао је да то потврђује и старосна структура оболелих. Највише инфицираних је старости од 20 до 40 година.

Председник Александар Вучић рекао је како се нада да ће Европска унија разумети да је Србија спремна на разговор и компромис у дијалогу о Косову и Метохији, али не на ултиматум и једностране поруке. Упитан да прокоментарише изјаву европског изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да од њега као председника Србије очекује далекосежну одлуку о Космету, Вучић је одговорио да очекује коректан разговору с Лајчаком, а од неких великих држава - притисак да призна независност Косова.

Манифестација "Дечја недеља" завршена је свечаношћу у Палати Србија, којој је присуствовао и председник Александар Вучић. Након обиласка штандова на којем је представљено 50 најбољих уметничких радова деце на тему "Зашто волим Србију", председник је поделио плакете у три категорије и једну специјалну награду. Током протеклих седам дана у градовима широм Србије организоване су активности за децу у оквиру манифестације која је ове године одржана под слоганом "Подељена срећа је два пута већа".

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи