Читај ми!

Колико кошта рад у кући и нега деце и болесних?

Бринући о деци, болесним и старијим лицима, жене проводе два и по пута више времена од мушкараца у обављајању послова старања. То су свакодневни послови у којима нема годишњег одмора и фиксног радног времена, акамоли плате. Анализа под називом "Економска вредност неплаћених послова старања у Републици Србији" показала је да сви ти послови, када би се плаћали, вреде око 550 евра месечно, а на годишњем нивоу вреде као 15 одсто БДП-а! О овој теми говориће нам гошћа из Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, Лидија Вујичић.

Девети октобар је дан рођења нашег великог научника, али и филантропа, Михајла Пупина. Тим поводом од пре две године у Србији се обележава Национални дан давања који је ове године посвећен побољшању положаја особа са инвалидитетом. О овој теми разговараћемо с Љупком Михајловском из Савеза за приступачност Србије. Говорићемо и о изложби коју организује Регионални центар за таленте "Михајло Пупин" у Панчеву, а чија је главна тема Пупинов допринос развоју сазнања о рендгенским зрацима.

Најавићемо и полуфинални меч Новака Ђоковића против Стефаноса Циципаса  на Ролан Гаросу. Уживо из Париза јавиће нам се колега Владимир Банић.

Као и сваког петка, у Призма квизу додељујемо награду вредну 20.000 динара бруто.

Будите уз Радио Београд!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара