Хоће ли корона прекинути традицију дугу више од шест деценија?

Крајем прошле седмице стигле су две најаве које су - у сусрет октобру, традиционалном месецу књиге у Београду - угрејале срца и љубитеља књижевности, и књиге уопште, и издавача. Пошто је већ одавно јасно да због актуелне кризе због епидемије није могуће одржавање 65. Међународног сајма књига у Београду у редовном термину, крајем октобра, из Скупштине Београда најавили су могућност одржавања Фестивала књиге у истом термину, на отвореном, највероватније на Калемегдану, а Београдски сајам је на својој интернет страници објавио нови термин одржавања - у децембру, уз напомену да ће се пратити развој ситуације у вези са пандемијом. Читаоци и посетиоци Сајма књига чекају расплет, а како су понуђене могућности дочекали издавачи? О томе ћемо у Јутарњем програму разговарати са гостом, председником Удружења професионалних издавача Србије и директором Издавачке куће "Клио" Зораном Хамовићем.

Говорићемо и о озбиљном демографском тренду депопулације који је забрињавајућ и за нашу земљу, али и за готово све земље Европске Уније, а у "Питању јутра" слушаћемо ваша размишљања о томе да ли је померање старосне границе за одлазак у пензију добра мера за пуњење државног пензионог фонда, управо у светлу поменутог проблема.

Чућете и каква су прва искуства две седмице пошто је покренут кол центар Адвокатске коморе Србије за бесплатну правну помоћ, као и како протиче овогодишњи Фестивал уметности на улици "Реконструкција" у Београду.

Са вама - Елизабета Арсеновић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво