Породична прича

Ако постоји једна реч која је синоним  за породицу, онда је то сигурно реч кућа. То је и ово време "измењене" реалности уроњене у пандемију, показало: људи су се окренули кућама. Агенти за некретнине броје пораст потражње за породичним кућама; људи се више баве становањем.

А, не тако далеко од ове је  и други почетак наше приче: пре неколико дана амерички часопи за науку Proceedings of the National Academy of Sciences  објавио је чланак у коме се поставља директна веза између менталних поремећаја и модерне архитектуре. Та архитектура којој је корене бетоном залио чувени архитекта, швацарско- француски отац модернизма Ле Корбизје- лишена је украса, меких линија и топлине. Таква је и живот у њој. Ауторке текста Ана Сусман и Кери Чен, трагају за узроцима, чак наводе и хипотезу по којој је Ле Корбизје  имао извесне психолошке тегобе које су се одразиле на његово дело.  

Ми се у Фамилиологији окрећемо нашем животу.

Гошћа нам је Владана Путник Прица са Одељења за историју уметности Филозофског факултета, Универзитета у Београду.

 

Аутор  Весна Ћоровић Бутрић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се