Рад од куће – нова нормалност?

Током последњих деценија формирала се читава палета послова који се могу обављати у било којој држави, за било ког послодавца, са било ког места, а пандемија је принудила многе компаније, које то нису чиниле раније,  да  својим запосленима понуде рад од куће. Данас већ, послодавци, тамо где је то могуће, нуде рад од куће као трајно решење.  Које су предности  и мане оваквог рада и новог начина живота,  питамо психолога.

Коронавирус, у неким случајевима, може да остави последице на органима у људском телу, који нису примарно захваћени  вирусном инфекцијом.  Истраживања говоре да од 30 до 40 одсто пацијената има последице на срчаном мишићу, затим, могуће су  промене на плућима, нарочито код тешких форми, које касније могу да буду озбиљне.  У неким случајевима, Цовид 19, може да остави последице и на централни нервни систем.  Истраживања на Клиници за ухо, грло и нос КЦ Ниш, која се тичу последица оболевања, и даље трају, а до сада се показало да се чула мириса и укуса после оздрављења враћају спорије и не у потпуности , као и да вирус оставља последице  на слух оболелих.

Јуче је завршена  еколошка манифестација Европска недеља мобилности.  О свом учешћу у овом догађају, али и о ономе што планирају да раде у наредном периоду, чућемо од представника Рецан фондације , која се бави рециклажом лименки.

Најавићемо трибину "Звездани часови љубави" која се одржава у четвртак, у Дому омладине у Београду. Идиом „гозба љубави" може да се повеже са бројним религијама и културама - Месопотамија, Египат, Грчка,  а у хришћанству добија нови,  специфични, смисао.  Пример за то  свакако је и чувена емисија  Агапе, чији је аутор Александар Гајшек, који ће говорити на овој трибини, наш гост.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи