Нове инвестиције у аутомобилској индустрији

У четири нове фабрике у Инђији, Алексинцу, Ћуприји и Зајечару, које представљају инвестиције у аутомобилској индустрији, биће отворено око 4000 нових радних места. Прва инвестиција почиње да се реализује у октобру, а остале до краја ове године, речено је у Министарству привреде. За наш програм говориће Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

У оквиру пројекта "ЈЕДНАКИ ка родној равноправности усклађивањем радног и породичног живота запослених" представљен је приручник о радним правима за запослене и послодавце . Пројекат реализује Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Владе Републике Србије уз подршку Европске уније и Фондације Дивац. Министарка Славица Ђукић Дејановић, директорка Фондације Дивац Ана Кошел и аутор приручника др Бојан Урдаревић представиће нам пројекат и приручнике.

Традиционалном изложбом "Експонат године" у Сентандреји, Српска православна Епархија будимска започела је обележавање јубиларних 100 година уједињења помесних Цркава у опет јединствену Српску Патријаршију. Ове године централни експонат на изложби је портрет тадашњег епископа будимског и потоњег Карловачког патријарха Лукијана Богдановића, којег је насликао мађарски сликар Лајош Брук. О овом догађају говориће нам Љубомир Алексов, српски посланик у Парламенту Мађарске.

Ситуација са коронавирусом довела је мале произвођаче у Србији у незавидан положај. У жељи да им помогну да пронађу купце и да пласирају своје производе Ана и Вељко Нешић основали су платформу "Мали произвођачи хране у Србији" која је у кратком року окупила и спојила и произвођаче и купце.

Трговинско одељење Амбасаде Шпаније и Belgrade Wine Week организују манифестацију "Шпанска вина у срцу града", која ће се одржати другу годину за редом и која ће Београђанима представити изузетан диверзитет стилова, винских регија, сорти грожђа, и свих осталих одлика винске културе Шпаније.

Наши гости у студију, Хосе Лопес Томас де Kаранса, шеф Економског одељења Амбасаде Шпаније, и његови сарадници Ивана Ђурановић Веселинов и Стефан Бонџић ће слушаоцима открити зашто је Шпанија једна од водећих земаља у производњи квалитетних вина. Земља са највећом површином под виноградима у свету, трећи произвођач и највећи извозник у свету, може се похвалити са преко 4.000 винарија. Биће то прилика да чујемо и нешто више о економској сарадњи наше две земље. 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи