Десет хиљада грађана пријавило се за здравствени надзор

Од петка до јутрос, за здравствени надзор пријавило се око 10 хиљада наших грађана који су се вратили из иностранства, изјавила је директорка Института "Батут" Верица Јовановић. Она је за РТС рекла да је међу пријављенима било сумњи на корона вирус и да је у том случају потребно отићи у ковид амбуланту. Директорка Батута додаје да, у супротном, стање треба пратити наредних десет дана и одјавити се са надзора ако све буде у реду. Нагласила је да је пријава битна, јер се људи углавном враћају из епидемилошки ризичних подручја.

Имуног Срђа Јанковић рекао је да особе које су прележале корона вирус и даље нису потпуно безбедне, али да је ипак реч о изузецима, а не правилу. Он је за Телевизију Пинк потврдио да се вирус може детектовати код неких особа и неколико недеља после оздрављења, а то, каже, зависи од јачине имунитета и других бројних фактора. Према истраживању кинеских научника, и они који су оздравили могу ширити вирус још месец или месец и по дана од оздрављења, подсетио је Јанковић.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да је нови економски инвестициони план Европске уније за Западни Балкан у завршној фази и очекује се да ће бити представљен почетком октобра, а његов циљ је боља повезаност региона у саобраћајном, енергетском, дигиталном смислу, заштита животне средине и побољшавање конкурентности региона. Јоксимовићева је за нашу телевизију рекла да Србија има пет спремних поглавља за преговоре о приступању Европској унији, али да се она не отварају због проблема у самој Унији. Подсетила је да је наша земља отворила 18 од 35 поглавља, док је два привремено затворила.

Мађарска полиција открила је нови тунел за кријумчарење миграната испод ограде на мађарско-српској граници, пети у протеклих годину дана. У саопштењу се наводи да је тунел обезбеђен и да ће убрзо бити затворен. Током јучерашњег дана у Мађарској је приведено и депортовано више од 100 миграната који нису имали документа или су покушавали да илегално пређу границу.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи