Од вечерас појачан здравствени надзор за повратнике из иностранства

Након апела Кризног штаба да се српски туристи који летују ван Србије врате до данас у 18 часова у своју земљу, када ступају на снагу нове мере, велики број наших држављана кренуо је пут Србије. Зато су данас на границама са Црном Гором од раног јутра велике гужве и тек се очекује знатан прлив возила. Грађани који се враћају у Србију, на граници ће добити упозорења са инструкцијама где и на који начин да се јаве иако немају симптоме корона вируса. Први корак је тест самопроцене на Ковид-19 који је доступан на сајту е-здравље. Препорука је да се резултати теста сачувају, а период  здравственог надзора траје 10 дана, после чега треба да се понови тест самопроцене. Та правила важе за оне који немају симптоме вируса. Они који их имају, јављају се у ковид амбуланте.

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће висока делегација америчке Међународне развојне финансијске корпорације у понедељак стићи у Београд, чиме почиње и конкретна реализација споразума који је 4-ог септембра потписан у Белој кући. Он је за ТВ Прву рекао да њихов долазака за грађане значи не само нове инвестиције, бољу инфраструктуру, већ и нова радна места, веће приливе у буџет, па и новац за веће плате и пензије. Од 1. јануара наредне године, пензије ће бити увећане за 5,9 одсто по швајцарској формули, казао је министар Синиша Мали.

Заједнички гранични прелаз и мост "Братољуб" између Љубовије и Братунца биће отворен до краја марта, најавили су  министарка грађевинарства Зорана Михајловић и министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине  Војин Митровић. Они су  претходно потписали споразум о одржавању и реконструкцији 11 мостова и изградњи заједничког граничног прелаза између две земље. Михајловићева је нагласила да је регионално повезивање услов развоја сваке државе. Министар Митровић је рекао да је Србија прихватила тим споразумом одржавање шест мостова на Дрини, а БЕ ХА пет мостова, од чега два на Сави и три на реци Увац.

Добитник Награде "Десанка Максимовић" за 2020. годину је Томислав Маринковић. Награда се додељује за укупан допринос српској поезији.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић уручио је књижевну награду "Новица Тадић" Владани Перлић из Бања Луке, за рукопис "Долче вита".  

Уредници емисије Слободан Петровић и Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Продуцент Александар Радовић. 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи