Почиње најстарија културна манифестација у Србији

Вуков сабор одржава се од 1933. године и традиционално почиње 17. септембра јер је тог дана отворена његова обновљена кућа. Ове године сабор ће бити одржан у мало другачијем формату због епидемиолошке ситуације, али ће континуитет ипак бити одржан. О садржајима који су припремљени ове године говориће нам Снежана Нешковић Симић, директорка Центра за културу "Вук Караџић".

У Београду почиње још једна манифестација - БГ прајд, а пратиће га занимљив позоришни фестивал и дебатни програм. Најавиће га наш гост Вукоман Страњанчевић из Хартефакт фондације.

Говорићемо и о веома занимлијивом и оргиналном програму подршке бескућницима, као и о програму подршке ромској деци у школовању. Оба пројекта спроводи хуманитарна организација АДРА, а у госте ће нам доћи њен директор Игор Митровић.

Психотерапеуткиња Катарина Јовичић пренеће нам како су замишљене бесплатне психолошке радионице које су после неколико месеци паузе поново почеле у Дому омладине Београда. Попричаћемо и о значају бриге о менталном здрављу.

А један од најбољих начина очувања менталног здравља је хумор. Зато ћемо чути прилог о књизи афоризама "Смехом против короне" панчевачке књижевнице Сенке Павловић.

Говорићемо и о томе како послују угоститељи током епидемије коронавируса, како функционише градски саобраћај у Београду и о још многим актуелним темама.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Зато будите уз Радио Београд 1!

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи