Како заштитити потрошаче?

Комисија за заштиту конкуренције је на основу података Еуростат за 2019. годину, констатовала да су цене потрошачке електронике у Републици Србији биле за 13% више у односу на просечне цене у ЕУ. Због наведеног, као и значаја овог тржишта за потрошаче, Комисија је анализирала услове конкуренције на тржишту трговине на велико и мало потрошачком електроником у Републици Србији. Том приликом је, увидом у јавне податке о ценама, утврђено да се у малопродајним објектима, као и на интернет странама малопродаваца нуди потрошачка електроника под идентичним, или готово идентичним ценама.

Основано се претпоставља да постоје усаглашене обавезе (договор) којима се одређују цене и услови трговине у даљој продаји, што је рестриктивни споразум који представља повреду конкуренције. Наши саговорници о овој теми, као и другим проблемима из области заштите потрошача биће Зоран Николић, потпредседник Националне организације потрошача НОПС, члан Националног Савета за заштиту потрошача и менаџер у Организацији потрошача Крагујевац и Радомир Ћириловић, председник Удружења потрошача Просперитет из Новог Сада.

Гости у студију биће познати српски диригент и чембалиста Предраг Госта, оснивач  и уметнички директор Фестивала ране музике, који се ове године одржава од 17. до 29. септембра уз учешће бројних уметника из целог света  и Ана Торбица, млада и награђивана барокна виолисткиња и сопранисткиња, која је пре неколико дана одбранила мастер рад на Краљевској Академији за музику у Лондону.

Небојша Младеновић, главни координатор за туризам и угоститељство у предузећу Инфраструктуре Железнице, говориће нам о улагањима у туризам и Шарганској осмици, а чућете и део разговора са Милорадом Самарџијом, оснивачем А културе из Беча.

Азил за коње „Старо брдо"  у Лапову, о коме ће нам данас говорити Виолета Јовић, отворен је као први и једини у Србији и на Балкану , уз помоћ организације из Енглеске Serbia's Forgotten Paws. Азил за сада опстаје искључиво захваљујући донацијама љубитеља коња, а ипак је успео да дочека свој пети рођендан. Без славља је протекао овога пута, станари су се само засладили шаргарепама и јабукама.

Уредник и водитељ: Драгана Живојновић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи