Светски дан превенције самоубиства

Самоубиства су, на жалост, један од водећих разлога превремене смртности. Ипак, стручњаци верују да се постојеће бројке могу смањити и да је могуће превентивно деловати у овој области. Због тога ћемо овој теми посветити пажњу у нашем јутарњем програму - разговараћемо с новинарком Ан Мари Алвес Ћурчић која је покренула Фејсбук групу "За тебе - важно је", а главна тема је управо превенција самоубиства и подозање свести о менталном здрављу.

Говорићемо и о неким ведријим темама. Ученици Математичке гимназије настављају са успесима на међународним такмичењима. Овај пут освојили су четири медаље на јуниорској информатичкој олимпијади која је одржана у Грузији. У госте ће нам доћи освајач сребрне медаље, Филип Бојковић и његова професорка Јелена Хаџи Пурић.

Разговараћемо и с Биљаном Петровић, директорком Управе за аграрна плаћања, о подстицајима за угоститеље који желе да унапреде своју туристичку понуду или тек започну бављење том делатношћу.

Најавићемо и седми по реду фестивал "Башта фест" који се од 10. до 13. септембра одржава у Бајиној башти, а емитоваћемо и репортажу са снимања серије "Камионџије 3" која ће ускоро бити емитована на РТС-у.

Будите уз ваш Радио Београд!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара