Последице пандемије на наше друштвено биће

"Нема оне дружине да делимо ужине" - овај стих из песме Љубише Ршумовића "Ау што је школа згодна", извучен из контекста времена у ком је писан, осликава сегменте "нове нормалности" проузроковане корона вирусом. Ових дана нема дељења ужине, нема друга из клупе, нема загрљаја, нема дружења и контаката у некадашњем облику. Колико све то може да утиче на друштвеност као једну од главних особина људског бића и какве последице може да има на нас и на развој нових генерација? Анализира Далибор Петровић, социолог.

У току је израда нацрта Закона о криптовалутама. Шта су криптовалуте? Ко их може имати и како до њих доћи? Које су предности плаћања дигиталним новцем? А када би требало бити опрезан? Саговорник: Иван Јовановић из Одељења за управљање дигиталним каналима.

 

Музеј науке и технике својим поставкама и изложбама привлачи и подучава публику свих старосних доби. У току је изложба "Упознај електрохемију кроз београдску школу електрохемије", коју представља Иван Станић, кустос Музеја.

Не постоји део или кутак наше земље који чланови организације "Србија за младе" нису посетили бар једном. Неуморно обилазећи и истражујући лепоте Србије, наредног викенда крећу на еко регату Златарским језером. О томе, Давор Гаврановић.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се