Вучић захвалио грађанима на подршци

Председник Александар Вучић захвалио је грађанима Србије на подршци током преговора у Вашингтону, који су завршени споразумом о нормализацији економских односа са Приштином. Вучић је на Инстаграму написао да српска делегација иза себе има важне економске и билатералне разговоре.

Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић изјавио је за РТС да је потписивање споразума у Вашингтону велики учинак за политику и дипломатију Србије.

"То што је споразум потписан са америчким председником, показатељ је да иза спровођења сваког његовог слова стоје Сједињене Америчке Државе", навео је Селаковић.

Премијерка Ана Брнабић оценила је да је споразум о економским односима Београда и Приштине историјски и да ће се његова важност схватити у наредним годинама, јер је добар и за Београд и за Приштину. Брнабићева је за Телевизију Прва рекла да тај споразум, ако буде примењен, гарантује бољу будућност и комуникацију, много безбеднији и стабилнији регион, више радних места, боље плате и сигурнију будућност за младе људе на Балкану.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да се због повратка људи са летовања и непоштовања мера у неким ситуацијама, за две недеље може очекивати пораст броја оболелих од вируса корна. Тиодоровић указује да су људи летовали у разним земљама, од Хрватске до Албаније, иако је у тим државама забележен већи број оболелих него у Србији. Навео је да има и оних који су одмор провели на нашим планинама и бањама, али нису поштовали прописане мере.

У Шапцу се понављају избори за одборнике градске скупштине. Право гласа има око 29 хиљада бирача. Избори се понављају на 27 бирачких места. Надмеће се 12 листа. Резултати поновног гласања утицаће на одборнички састав и већину у шабачком парламенту. Биралишта су отворена до 20 часова.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи