Сусрет председника Србије Александра Вучића и председника САД-а Доналда Трампа у Вашингтону

Председници САД-а и Србије, Доналд Трамп и Александар Вучић састаће се у 17 сати по средњеевропском времену, објављено је на сајту америчке амбасаде у Београду. Према агенди председника Трамп ће примити Вучића и Авдулаха Хотија, иза затворених врата у Овалној канцеларији. Затим ће присуствовати церемонији потписивања у Рузвелтовој соби, после чега ће уследити и трилатерални састанак поново у Овалној канцеларији, уз присуство ограниченог броја новинара. После састанка у Белој кући, и Вучић и Хоти ће се појединачно састати и са америцким државним секретаром Мајком Помпеом у Стејт департменту. У саопштењу Беле куће не наводи се ста ће бити потписано, да ли се ради о споразуму и шта ће тај споразум садржати, јавио је Глас Америке.

У Светској здравственој организацији не очекују масовну вакцинацију против Ковид-19 до средине следеће године, због важности ригорозних провера ефикасности и безбедности вакцине. Портпаролка Светске здравствене организације Маргарет Херис изјавила је да се вакцина мора клинички испитати.

Досадашње мере дале су  резултате, а Србија је на добром путу у борби против вируса корона, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић након редовно одржаног састанка кризног штаба за борбу против вируса корона.Епидемиолог Бранислав Тиодоровић указује да тренутни дневни број новозаражених упозорава. Истиче да би један од највећих изазова у борби са короном у септембру могао да буде повратак грађана са одмора из иностранства. 

Фудбалски клуб Партиан саопштио је да ће сви представници клуба у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије поднети оставке и даље бојкотовати њихов рад. Одлука је донета због дешавања на утакмици 6-ог кола Суперлиге, против Војводине у Новом Саду, када се како наводе, десила "брутална крађа", због чега је Партизан заказао седницу Одбора за хитна питања.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић.

Продуцент Александар Радовић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи