Све више сезонских радника у легалним токовима

До пре само годину и по дана, од око 80 хиљада радника који се у пољопривреди ангажују на сезонским пословима, уговор са послодавцем имало је свега 5 одсто. Данас је у легалним токовима готово половина. Заслуга за то приписује се новом начину  пријављивања . Више детаља садржано је у анализи ефеката поједностављеног система коју су урадили  НАЛЕД И ГИЗ. Саговорник нам је Иван Радак из НАЛЕД-а.

Српски пољопривредници су ове године имали јаке „главобоље". Посебну муку мучили су воћари, јер су их честе временске непогоде доводиле до очаја. Гласно питају кад ће локалне самоуправе да обезбеде инфраструктуру за одбрану од бујичних вода. Траже и боље услове за
осигурање од елементарних непогода. И то је једна од тема магазина.

Упркос пандемији, 77. Мостра одржава се од 2. до 12. септембра. Фестивал у Венецији је први велики фестивал који се одржава у овим околностима. Иако ће бити мање  америчких звезда, гламура неће недостајати. Како су организатори прилагодили дешавања мерама безбедности, какав је програм и какве занимљивости прате овогодишњу манифестацију сазнаћемо од нашег дописника из Италије.

Уредник и водитељ Оливера Стајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво