Председник Вучић од сутра у САД

Председник Александар Вучић боравиће од сутра до суботе у посети Сједињеним Америчким Државама. Како је саопштила прес-служба председника, Вучић ће учествовати у разговорима о економској сарадњи између Београда и Приштине, које организује Бела кућа.

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел каже да ће на предстојећем састанку у Вашингтону "на столу" бити само економска питања, али није искључио могућност да се у наставку разговора отворе и друге теме. "Сагласан сам са констатацијом председника Вучића да нико не зна о којим питањима ће се дискутовати у петак", навео је Гренел. Није могао да каже да ли ће делегацијама Београда и Приштине можда бити понуђен споразум сличан оном који је недавно постигнут између Израела и Уједињених Арапских Емирата јер то, каже, зависи од две стране.

Нема опуштања у борби са вирусом корона и само ригорозно споровођење мера које су на снази, може одржати мали број заражених, поручују лекари. Како је почела нова школска година, тако су и појачане контроле поштовања прописаних мера. За 24 сата Кризни штаб добио је више од 100 пријава грађана које се, пре свега, односе на окупљање већег броја људи у затвореном, непоштовање дистанце и неношење маске.

До данас нису откривене озбиљне компликације код добровољаца који су примили вакцину "Спутњик 5" против вируса корона, рекао је водећи истраживач Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја" Фјодор Лисицин. Према његовим речима, нежељени ефекати који су примећени представљају компликације које се јављају код било које вакцинације.

Фудбалски клуб Партизан представио је новог-старог тренера Александра Станојевића. Он се после осам година вратио у Хумску где је остварио највеће успехе у својој каријери. На том месту Станојевић ће заменити Саву Милошевића, који је јуче отишао после годину и по дана проведених на клупи црно-белих.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи