Нова школска година

Почетак нове школске године, Србија дочекује са бољом епидемиолошком сликом. Стручњаци поручују да је за одржавање добрих бројки, суштина у одговорном понашању, поштовању мера и препорука.

Један од изазова за епидемијску ситуацију јесте и данашњи повратак  ђака у школске клупе. У свим школама први час је посвећен ковиду 19. На 15 дана школе ће радити пресек о броју заражених ђака и наставника. Свега 4 одсто ученика наставу прати онлајн. Школе на Косову и Метохији, које раде по наставном плану и програму Министарства просвете Србије, почеће школску годину наставом на даљину због лоше епидемијске ситуације.

Ситуација са корона вирусом боља је захваљући поштовању мера и сада ће одређене здравствене установе бити доступне за пацијенте који су морали да чекају на прегледе или интервенције због епидемије, изјавио је министар здравља Златибор Лончар после састанка са директорима ковидболница. Болница „Бањица" ради у пуном капацитету и дежураће три,четири пута недељно, а до краја ове или почетком следеће седмицепрорадиће и Ка-Бе-Це „Земун", рекао је Лончар.

Представници владе предложили су, данас, повећање минималне цене рада од четири до шест одсто у 2021-ој. Послодавци кажу да ће са пуном пажњом размотрити тај предлог, да су спремни на компромис, али тако да тај раст не угрози пословање предузећа у Србији. Унија послодаваца Србије тражи додатне мере олакшица за пословање предузећа: повећање непорезивог дела зараде са 16.000 на 19.000, и смањење пореза и доприноса на зараде. Синдикати се противе Владином предлогу.

Уколико савлада Омонију са Кипра, фудбалери Црвене Звезде играће у последњем колу квалификација за Лигу Шампиона против Олимпијакоса, одлучено је жребом у Ниону. Грчки тим ће бити домаћин у првом сусрету, који је на програму 22-ог или 23-ег септембра.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи