У школу под маскама

Први септембар је дан када и родитељи и ђаци имају трему пред почетак нове школске године, која, иначе, доноси бројне изазове када је реч о оценама, обавезама, резултатима… Сада је још један велики изазов пред децом, родитељима и наставницима – епидемија коронавируса. Овог јутра наши репортери су у школама и проверавају како изгледа први дан нове школеске године.

Шеф Народног оркестра РТС-а Влада Пановић почетком августа истакао у ауторском тексту неопходност да се у систем школства уврсти проучавање народне музике. У разговору са њим, данас проверавамо на какав је одјек наишла ова иницијатива, и зашто је важно проучавање музике са наших простора.

У Србији се на чврст огрев греје више од 40 одсто домаћинстава, највише на дрва. Припреме за набавку дрва, пелета и угља ове године почеле су нешто раније, а цене су остале непромењене. Грађани се опредељују за огрев који им је најјефтинији, а ретко ко о животној средини. Пред крај фебруара било је речи о мерама за смањење загађења, о гасификацији, подстицајима, минималним техничким захтевима за чврста горива. Природни гас је будућност и према тврдњама директора "Србијагаса" ове године неће поскупети. Вас питамо - како грејете своје домове? Који енергент се највише исплати и да ли је епидемија коронавируса променила планове у вези са набавком огрева?

Удружење спасилаца на води Србије постоји већ 15 година и до сада је обуку прошло око 2000 људи. Спасено је више од 200 живота, а са катарином Миладиновић из овог удружења разговарамо о томе како изгледа обука за спасиоца на води, које вештине су важне и шта љубитељи река, мора и језера морају да знају пре него што удју у воду.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Продуцент: Бојана Туфегџић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара