Попуштање мера: биоскопи и позоришта се спремају за публику

Епидемиолошка ситуација у Србији и даље је несигурна. Биоскопи и позоришта од данас се, после вишемесечне паузе због пандемије вируса корона, спремају за публику, а могуће је и одржавање концерата. Почиње дезинфекција простора и припрема за безбедно приказивање представа и филмова. Од 10 до 18 часова могућа је посета домовима за старе уз претходну најаву. Попуштањем мера покушавамо да што више нормализујемо свакодневни живот, али је важно да грађани и даље носе маске и одржавају физичку дистанцу и личну хигијену, изјавио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Анкете су показале да велики број деце жели да наставу од 1. септембра прати у школи, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић, који је посетио Основну школу "Симеон Араницки" у Старој Пазови. Он је рекао да се смањује проценат ђака који ће пратити наставу на даљину - прошле недеље било их је око 4,5 одсто, а сада је у неким срединама два до три одсто. Шарчевић је истакао да ће ученици који из здравствених разлога не могу да носе маске, моћи да користе визире. Подсетио је да школе имају рок до 27. августа да се изјасне који модел наставе ће примењивати.

За програм "Моја прва плата" до сада се пријавило 108 компанија, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Она је за Телевизију Пинк истакла да ће тај програм омогућити да 10 хиљада младих стекну искуство, почну да раде, примају плату и осамостале се. Брнабићева је подсетила да држава улаже у тај програм две милијарде динара, као и да се послодавци пријављују до 25. септембра, а млади од 1. до 15. октобра. Кандидате ће послодавци бирати у периоду од 16-ог до 31-ог октобра.

Аустријске власти одлучиле су да протерају једног руског дипломату, јер га сумњиче да се годинама бавио привредном шпијунажом, пре свега хај-тек предузећа. Он има рок до 1-ог септембра да напусти Аустрију. Због тога је протестовала руска амбасада у Бечу наводећи да је то неоснована одлука аустријских власти. Портпарол Кремља Дмитриј Песков најавио је да ће Москва узвратити адекватним мерама на протеривање руског дипломате из Аустрије.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара