Ратарство и воћарство

У Србији је почела жетва сунцокрета који се ове сезоне гаји на око 225 хиљада хектара што је за око 5 одсто више у односу на прошлу годину. Очекује се да принос те уљарице по хектару буде већи од три тоне односно у уобичајеним границама за главна производна подручја.

Воћари у Србији беру ране сорте јабуке. Род је подбацио због ниских температура ваздуха у време цветања. Како сада стоје ствари исти резултати се очекују и за ајдаред најазаступљенију позну јабуку у домаћим засадима. Ајдаред се бере тек у септембру, али цвета рано и то баш у већ поменутом хладном периоду године.

Три дестилерије из Србије вратиле су се са пет медаља са Међународног такмичења за вина и алкохолна пића у Лондону. Жири је наградио четири наше шљивовице и једну јабуковачу у конкуренцији више од три хиљаде узорака из преко 90 држава са свих континената.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ: Иван Јовановић

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара